Wat is alkalisch (basisch) water?
|
Een base of loog – ook wel alkali genoemd – in oplossing heeft een pH-waarde hoger dan 7 en zal lakmoespapier blauw kleuren.
|
Wat is zuur (acid) water?
|
Zuur (of acid) water is water dat een zuurtegraad (Ph) heeft lager dan 7.
|
Wat is het verschil met Kangen water?
|
|
"Kangen" of "Kangenwater" (ook Enagic) zijn merknamen. Ik heb erg veel onderzoek gedaan naar Kangenwater. Ik ben naar presentaties geweest en heb er enorm veel over gelezen. Wat me in de Kangen-verkoopstrategie tegen de borst stuit is de zweem van exclusiviteit die er rond hangt. Voor mij moet goed water bereikbaar en heel betaalbaar zijn voor iedereen. Kangen is zeker niet slecht, maar ook zeker niet het beste. Er zijn tegenwoordig immers half zo dure en betere machines op de markt die niet berusten op een duur verkopersnetwerk.
|
Hoe lang blijft alkalisch water goed om te drinken?
|
Alkalisch water blijft lange tijd goed, zeker als je het in de koelkast bewaart. Maar de ORP graad daalt snel en dan is het goed om het binnen de 24u te drinken om het effect te voelen.
|
Wat is ORP?
|
ORP = oxdatie/reductiepotentieel. Het geeft de neiging aan van een chemische verbinding om elektronen te ontvangen. Meer informatie vind je op de Engelstalige Wikipedia...
|
Wat gebeurt er met geïoniseerd alkalisch/basisch water zodra dat de maag, die sterk zuur is, bereikt?
|
Er zijn mensen die sceptisch zijn over water ionisatie. Zij beweren dat geïoniseerd alkalisch/basisch water van geen enkel nut is; en hoewel de theorie zeer aannemelijk en zinvol klinkt, is er voor de theorie geen wetenschappelijk bewijs. Aan de andere kant heb je mensen die buitensporige kwaliteiten/voordelen aan geïoniseerd alkalisch/basisch water verbinden. Die claims zijn natuurlijk een makkelijk doelwit voor de sceptici. En er is een gigantische groep van miljoenen huishoudens, ziekenhuizen, artsen en andere gezondheidswerkers in Japan, Korea, Noord-Amerika, Australië en Europa die de gezondheids-voordelen van waterionisatie als een uiterst positieve bijdrage beschouwen omdat ze zeggen baat te hebben bij het drinken van geïoniseerd alkalisch/basisch water. Dus, wat weten we eigenlijk?
Allereerst zijn er 3 objectieve testen die laten zien waarmee geïoniseerd alkalisch/basisch water zich onderscheidt van normaal water: Over het geïoniseerd alkalisch/basisch zijn: De zuurgraad van water wordt vastgesteld door een eenvoudige pH-test met gebruik van een pH-meter of pH-strips (een pH-meter is exacter). Onze water ionisatoren zullen de pH-waarde van normaal kraanwater, afhankelijk van het merk en type ionisator, kunnen verhogen tot maximaal pH12, hetgeen aanzienlijk meer alkalisch is dan uw normale drinkwater. Over het Antioxidant:: Dit wordt gemeten door een z.g. ORP-meter, die in millivolts het oxidatie reductiepotentieel van bv. water kan meten. De waarden voor geïoniseerd alkalisch/basisch water liggen tussen de -250mV tot -650m (d.w.z. het water is antioxidant). Normaal leidingwater heeft een positief ORP en is daardoor oxidant. Over de grootte van de moleculaire clusters: Door middel van elektrolyse (ionisatie) vermindert de viscositeit van water en daarmede ook de oppervlaktespanning. De watermoleculen hebben een verminderde cohesie en het water kan daardoor makkelijker andere stoffen opnemen en anderzijds makkelijker doorgang vinden bij passage van bv. een membraam. Dit werd geverifieerd met behulp van zowel NMR (Nuclear Magnetic Resonance) apparatruur als met Raman spectroscopische meters. De breedte van de zuurstof-17 piek in een NMR-test wordt geïnterpreteerd als zijnde gerelateerd aan de grootte van de moleculaire clusters in water. De breedte van de NMR-O-17 piek voor geëlektrolyseerd water is de helft van die voor normaal leidingwater (65Hz t.o.v. 130 Hz). Met deze informatie in ons achterhoofd kijken we nu eens naar wat de critici zoal zeggen: a. Het lichaam is een zelfregulerend systeem en het maakt niet uit of u alkalisch voedsel of water inneemt. Om te begrijpen hoe dit foutieve inzicht ontstaat, citeren wij hierbij Sang Whang, wetenschappelijk onderzoeker, m.b.t. de chemie: Wat gebeurt er met het geïoniseerd alkalisch/basisch water zodra het de maag bereikt, die zeer zuur is? Om voedsel te verteren en om bacteriën te kunnen doden in ons voedsel, produceert onze maag zuur (pH 4). Als we geïoniseerd alkalisch/basisch water drinken, zal de pH van de maag stijgen. De maag detecteert het geïoniseerd alkalisch/basisch water en geeft zichzelf opdracht om meer zuur te produceren, waardoor de pH-waarde terugloopt naar 4. Op het eerste gezicht lijkt dit een averechts effect. Maar als u eenmaal begrijpt hoe de maagwand hydrochloride zuur aanmaakt, wordt het proces duidelijk. De cellen in de maagwand moeten dit zuur aanmaken wanneer dat nodig is. De ingrediënten om het zuur te maken zijn: kooldioxide, water, natriumchloride of kaliumchloride. Het bijproduct van dit zuur is natriumbicarbonaat of kaliumbicarbonaat en wordt geleverd aan onze bloedstroom (bv. NaCl + H2O + CO2 = HCl + NaHCO3). Deze bicarbonaten zijn de alkalische buffers die overtollige zuren neutraliseren in het bloed, en lossen zure afvalstoffen op. Als ons lichaam veroudert en meer zure afvalstoffen zal gaan vasthouden, zijn deze natuurlijke buffers steeds minder in staat alle zuren te neutraliseren en alle afvalstoffen op te lossen. Hier komt het geïoniseerd alkalisch/basisch water in het spel. We hebben deze alkalische buffers in ons bloed nodig ter voorkoming van het verzuren van onze cellen en uiteindelijk ter voorkoming van ziekte. Door alleen te kijken naar de pH-waarde van de maag lijkt geïoniseerd alkalisch/basisch water nooit het lichaam te bereiken. Maar als je kijkt naar het hele lichaam, is er een netto winst aan alkaliteit. (Voor een volledige uitleg, lees het artikel door Sang Whang). Dit is gedeeltelijk de verklaring waarom een alkalisch dieet, internationaal gezien, een van de meest ingeburgerde aanbevelingen van de Natuurlijke en Alternatieve geneeskunde is. Artsen schrijven het drinken van geïoniseerd alkalisch/basisch water voor ter voorkoming van het stressen van het zelfregulerend vermogen van het lichaam. In de meeste landen hebben we overal alkalisch water (pH boven 7.0), maar dit alkalische drinkwater onderscheidt zich substantieel van alkalisch geïoniseerd drinkwater op de volgende punten: 1. Door ionisatie is een belangrijk percentage van de zure mineralen verwijderd. Alkalisch geïoniseerd water is derhalve meer alkalisch dan normaal drinkwater. 2. Het ORP van alkalisch geïoniseerd water heeft een negatieve (d.w.z. antioxidante) waarde; normaal drinkwater heeft geen antioxiderende eigenschappen. 3. Hoewel in beide wateren calcium is opgelost, komt het calcium in alkalisch geïoniseerd water voornamelijk voor in hydroxide vorm. Het calcium in normaal water is niet elektrisch geladen en geeft een lagere pH-waarde. c. De voordelen zijn onbewezen. - Er bestaat echter een substantiële hoeveelheid van klinisch bewijs. - Er bestaat een enorme hoeveelheid aan artikelen van laboratoria, dokters en andere medische zorgverleners. - “Last but not least” zijn er de honderdduizenden verklaringen/huldeblijken van gebruikers die de gezondheidsondersteunende kwaliteiten van alkalisch geïoniseerd water onderschrijven. Niettegenstaande de hoeveelheid aan huldeblijken worden ze vaak als prietpraat afgedaan en worden vaak gezien als niet aanvaardbaar bewijsmateriaal voor het verklaren van een verbetering van de gezondheid bij een specifieke ziekte. Zijn deze verbeteringen een z.g. “placebo” of niet? Met sommige van de gemaakte claims, weten we dat niet zeker. Wanneer het aantal verklaringen van verbetering bij een bepaalde kwaal echter sterk stijgt, wordt het steeds onwaarschijnlijker dat er hier sprake is van een placebo-effect. Waterionisatoren hebben tenslotte ook al hun bestaansrecht gedurende meer dan 40 jaar bewezen met miljoenen gebruikers! Bijvoorbeeld, het verband tussen kleinere moleculaire clusters (de verminderde viscositeit) en de bewering dat geïoniseerd alkalisch/basisch water superieure hydraterende eigenschappen bezit, is onbewezen. Aan de andere kant is er een bijna universele ervaring van de hydraterende eigenschappen van geïoniseerd alkalisch/basisch water en van de verhoogde opname door het lichaam van water. Nog even enkele woorden met betrekking tot het bewijs en de klinische testen: Zoals we allemaal weten, is er van veel medische procedures en drugs, die na klinische proeven werden toegestaan, later bewezen dat ze schadelijk zijn dan wel ernstige bijwerkingen zouden hebben. Daarnaast is er een verslag uit 1990 van het Amerikaanse Office of Technology Assessment van het Amerikaanse Congres, dat concludeert, dat voor meer dan 80 procent van de producten/behandelingen in de conventionele geneeskunde, onvoldoende onderzoek is gedaan om een certificaat van goedkeuring te kunnen afgeven. Daarnaast mogen we niet vergeten dat veel alternatieve geneeswijzen/medicijnen door de conventionele medici met scepsis zijn onthaald en zelfs volledig belachelijk zijn gemaakt, om veel later toch te worden geaccepteerd wegens bewezen resultaten. In Azië is gebruik van geïoniseerd alkalisch/basisch water geen alternatief maar vuistregel! En hier is wat een bekende Amerikaanse arts Clifton Jolley, Ph.D., onlangs te zeggen had over de sceptici: Tot voor kort was de wetenschappelijke mening over hydratatie, dat je daarvoor alleen maar hoeft te letten op de voorwaarde, dat het water dat je binnenkrijgt, aantoonbaar schoon is. Er is echter recentelijk een aanzienlijke hoeveelheid nieuw wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de voordelen van "geëlektrolyseerd alkalisch/basisch water” en dat laat een hele reeks aan potentiële voordelen zien. In PubMed (gepubliceerd door het National Institute of Health) werd een lijst van bijna 100 artikelen gepubliceerd waarin de bewezen voordelen van geïoniseerd alkalisch/basisch water worden beschreven in zowel menselijke als dierlijke studies. Hoewel het waar is dat de gemiddelde pH-waarde van het lichaam zich relatief stabiel tussen de 7.35-7.45 bevindt, hebben de voordelen van geïoniseerd alkalisch/basisch water meer met de prestaties van het water in het lichaam te doen dan met de pH-waarde van het lichaam. Bijvoorbeeld: in onderzoeken in Zwitserland aan de Universiteit van Lausanne Ziekenhuis, werd geconstateerd dat calcium resorptie drastisch blijkt te worden verminderd als door osteoporose patiënten natuurlijk voorkomend geïoniseerd alkalisch/basisch water wordt genuttigd. (De wetenschappers verwachten vergelijkbare resultaten voor geïoniseerd alkalisch/basisch water dat middels elektrolyse/ionisatie wordt geproduceerd. Andere studies tonen bewijs van de versnelde en betere absorptie van voedingssupplementen bij inname met geïoniseerd alkalisch/basisch water en dat de absorptie daalt als de zuurtegraad van het water toeneemt. Dus, terwijl het waar is dat gewetenloze leveranciers van sommige ioniserende apparaten overdreven claims kunnen maken voor hun producten, zijn er voor de betrouwbare leveranciers genoeg claims binnen handbereik, die worden ondersteund door de recente wetenschap. Het grootste risico voor de vooruitgang van de wetenschap i.z. water wordt gevormd door de niet-geïnformeerden en de slecht-geïnformeerden, wier adviezen zijn gebaseerd op oude wetenschap of geen wetenschap. |
Waar gebruik ik de verschillende niveaus van pH (alkalisch/basisch en zuur/acide) voor? |
Onze water ionisatoren bieden u, met een druk op een knop, water dat varieert van licht alkalisch tot zeer alkalisch. Dit stelt u in staat om uzelf geleidelijk te wennen aan hogere niveaus van alkalisch drinkwater (bijv. pH9.5 tot 10). Als u enig ongemak van ontgifting ervaart, gaat u gewoon terug naar het vorige niveau of naar het drinken van kleinere hoeveelheden. Alle leden van de familie kunnen water tappen op hun favoriete niveau. De hoogste alkaliteit wordt gebruikt voor het koken en wassen van groenten of fruit. Daarnaast is er een knop voor water dat alleen wordt gefilterd/gezuiverd. Het pH-niveau ligt dicht bij het niveau van uw kraanwater. Dit water is bedoeld voor diegenen die medicijnen gebruiken, die niet mogen worden gecombineerd met geïoniseerd alkalisch/basisch water. Wat de verschillende niveaus van zuur geïoniseerd water betreft, zult u waarschijnlijk alleen gebruikmaken van het meest zure niveau, waardoor u de lange lijst van toepassingen voor zuur water het best kunt toepassen. Vergeet niet dat de pH van geïoniseerd alkalisch/basisch water zal variëren. De pH varieert met de bron van uw drinkwater, dat wil zeggen: de pH is afhankelijk van waar uw leidingwater vandaan komt.
|
Heb ik een loodgieter om water ionisatoren installeren?
|
Nee, in principe niet. De ionisatoren voor op of boven het aanrecht worden met een aansluitingskit geleverd. De aansluiting past op alle standaard keukenkranen, en is daardoor eenvoudig te realiseren.
Alle huishoudelijke ionisatoren kunnen worden ingebouwd onder het aanrecht. Deze worden dan met een speciale aparte kraan geleverd die op het aanrecht wordt geïnstalleerd. Voor installatie van deze ionisatoren kiezen klanten wel vaak voor installatie door derden. |
Hoe installeer en stel ik mijn water ionisator in?
|
De mogelijkheden zijn per merk en/of type verschillend. Je wordt door ons volledig geïnstrueerd als je dat wenst. Verder staan u de handleidingen en installatie-video’s ter beschikking. We helpen u eventueel met de zoektocht naar een geschikte installateur.
|
Welk water kan ik gebruiken om geïoniseerd alkalisch/ basisch water te produceren?
|
Normaal drinkwater uit de kraan is het beste. Water uit de distilleerder of omgekeerde osmose is verstoken van mineralen en kan daarom niet worden geïoniseerd zonder het gebruik van een remineralisatiepatroon.
Voor water uit particuliere waterputten geldt het volgende: waterionisatoren kunnen gewoon gebruikt worden met elk goed water. De twee meest voorkomende problemen in bronwater zijn waterstofsulfide (rotte eieren, zwavel geur) en een hoog ijzergehalte. Deze beide problemen kunnen vaak prima worden verholpen door één of meerdere goede voorfilters. In het algemeen is de minerale inhoud van het bronwater direct van invloed op de resultaten bij ionisatie. Hoe meer mineralen, hoe sterker de ionisatie en des te beter de resultaten. Dus met een hoger alkalisch/basisch of zuur/acide niveau en een hoger negatief of positief ORP. Heeft u echter heel hard water (sterk kalkhoudend), neem dan even contact met ons op, we bekijken het dan samen. |
Welk onderhoud hebben water ionisatoren nodig?
|
Vrijwel geen. Alle ionisatoren die wij verkopen hebben een automatische zelfreinigende functie. In gebieden met "hard" (sterk kalkhoudend) water, dient u of een pre-filter te installeren of dient u elke 1-2 jaar uw ionisator met behulp van schoonmaakazijn te ontkalken.
|
Hoe weet ik wanneer het filter/ de filters moeten worden vervangen?
|
Een LED-indicator op het voorpaneel geeft een indicatie van de resterende levensduur van het filter. Over het algemeen kan je een normaal filter minimaal 12-14 maanden gebruiken, terwijl een ultrafijn Biostone filter 10 tot 12 maanden kan worden gebruikt. Het is echter afhankelijk van de bron van het water en de hoe intens u de ionisator gebruikt. Bijvoorbeeld: als uw leidingwater tussen de 0,4 en 1,0 ppm (parts per million) aan chloor bevat, zal de levensduur van een filter 12-16 maanden zijn voor één persoon. Als het meer is dan 1,0 ppm, gaat het filter maximaal 9-12 maanden mee. Een familie van 3-4 personen zal gemiddeld eens per 12 maanden het filter/de filters dienen te vervangen. Door het tijdig veranderen van uw filter(s), bent u daarnaast verzekerd van een goede hygiëne van het filter.
|
Kan ik het water opslaan? Zo ja, voor hoe lang?
|
Ja, geïoniseerd alkalisch/basisch water wordt het best bewaard in een luchtdichte karaf/fles (glas of plastic zonder BPA'S) of in een roestvrijstalen container. Het kan ook worden gekoeld of op een koele plaats bewaard. Vermijd echter opslag in aluminium containers. De pH blijft redelijk stabiel en kan over langere tijd worden behouden. De antioxiderende (ORP) eigenschappen beginnen echter al na een aantal uren sterk af te nemen. Dus wilt u dit water zo optimaal mogelijk drinken, dan doet u er goed aan niet te veel water te tappen en het water binnen 3 uur te drinken.
|
Wat is het maximaal haalbare negatieve ORP van mijn ionisator? M.a.w. hoe sterk antioxiderend is mijn water?
|
Een negatief ORP (oxidatie reductiepotentieel) vormt een sterke antioxidant. Afhankelijk van de bron van het te ioniseren water en de kracht van de ionisator zelf, kan een negatief ORP worden behaald van zo’n -800 mv of zelfs hoger. De meeste ionisatoren geven in praktijk echter waarden tussen de -250 tot -800 mv, omdat de temperatuur en de minerale inhoud van het water nooit optimaal zijn, en de resultaten die door de fabrikanten worden gemeld, werden verwezenlijkt bij geconditioneerde testen in laboratoria.
|
Kan ik koken met geïoniseerd alkalisch/basisch water?
|
Ja, in feite zal uw eten beter smaken en uw lichaam zal de in het voedsel aanwezige voedingsstoffen gemakkelijker opnemen. U merkt het verschil vooral bij de meest alkalische instellingen (hogere pH): uw groenten zijn groener, de rijst is luchtiger en thee en koffie smaken lekkerder.
|
Welke garantie krijg ik?
|
Onze machines worden geleverd met 3 jaar garantie op onderdelen en arbeid. De transportkosten zijn ten laste van de koper.
|
Is het ok voor kinderen om geïoniseerd alkalisch/basisch water te drinken? Hoe zit dat met huisdieren?
|
Absoluut. Dat geldt zelfs ook voor zuigelingen. En omdat kinderen meestal geen opgehoopte gifstoffen in hun lichaam hebben, ervaren zij ook geen symptomen van ontgifting. (Wat bij volwassenen soms wel het geval is). Voor huisdieren en vee (paarden bv.) is het niet anders. Als het huisdier de keuze krijgt tussen het drinken van water uit de kraan of geïoniseerd water, dan zult u zien dat uw huisdier duidelijk kiest voor geïoniseerd alkalisch/basisch water. In de paardensport is het gebruik van alkalisch/basisch geïoniseerd water al zeer goed ingeburgerd.
|
Welke zijn enkele van de schadelijke organismen en chemicaliën die door de ionisator filters worden verwijderd?
|
Chloor, trihalomethanes, cryptosporidium, guardia, parasieten (cysten), het via water overgedragen griepvirus, organische verbindingen, zware metalen, e-coli en andere bacteriën, maar ook gassen en geuren. Bovendien vermindert het ionisatieproces, dat na de filtratie volgt, de hoeveelheid zure mineralen (zoals sulfaten) in geïoniseerd alkalisch water. En het vermindert ook sterk de fluorconcentratie.
|
Welke voordelen biedt geïoniseerd alkalisch/ basisch water t.o.v. van omgekeerde osmose of distillatie?
|
In tegenstelling tot Omgekeerde Osmose (RO) en destillatie, die vrijwel alles, dus ook mineralen uit het water filteren, behoudt geïoniseerd alkalisch/basisch water de gezondheid bevorderende alkalische mineralen, zoals magnesium en calcium, na het verwijderen van alle schadelijke verontreinigingen. Water uit RO- en destillatiesystemen is meestal zeer zuur (pH4, 5-5,7) en draagt dus zo bij aan de verzuring van ons lichaam. Geïoniseerd alkalisch/basisch water helpt het lichaam bij het behouden en terugkrijgen van een goede zuur/base balans. Omdat RO en gedestilleerd water mineralentekorten in het lichaam kunnen doen ontstaan en vanwege de lage pH-waarde, zijn er tal van artsen die waarschuwen tegen het langdurig/structureel drinken van dit water. Als u bijvoorbeeld planten besproeit met alleen gedistilleerd water zullen deze snel gaan oxideren (verouderen) en versneld afsterven. Terwijl RO en gedestilleerd water een sterk oxiderende kwaliteit hebben, bezit geïoniseerd alkalisch/basisch water bewezen krachtige antioxiderende kwaliteiten, te vergelijken met bv. vers geperst sinaasappelsap. Na volledig te zijn gedemineraliseerd, zal RO en gedestilleerd water begrijpelijkerwijs “neutraal” smaken. De smakelijkheid van het water uit onze ionisatoren is een van de meest direct meetbare kwaliteiten. Het brengt opgetogen reacties van iedereen die het proeft! Daarnaast heeft dit water ook nog eens superieure hydraterende eigenschappen.
|
Moet ik voorzichtig zijn met het drinken van geïoniseerd alkalisch/basisch water?
|
Je moet langzaam beginnen, maar dat is voor veel regio’s niet hetzelfde omdat de beginwaarden van pH per regio (gebied van een waterfabriek) sterk kunnen verschillen. Begin niet direct op het hoogste niveau, maar bouw het langzaam op. Drink eerst 2-4 glazen per dag. Gaandeweg verhoogt u het aantal glazen dat u drinkt en de pH-waarde die u drinkt. Hoge niveaus van geïoniseerd alkalisch/basisch water (pH 9,0-10,0) vormen het beste drinkwater, terwijl de hoogste niveaus kunnen worden gebruikt voor het koken. Bij sommige mensen, kunnen de ontgiftingseffecten door het drinken van geïoniseerd alkalisch/basisch water voor korte tijd hoofdpijn en diarree veroorzaken. En bij sommige oudere mensen “opent” geïoniseerd alkalisch/basisch water de ingewanden. Daarom is een zekere opbouw bij ouderen ook te adviseren. Gebruik de “Gezuiverd water instelling” voor het innemen van eventuele medicijnen als uw arts u adviseert deze niet in te nemen met geïoniseerd alkalisch/basich water. Drink geen zuur/acide water.
Dat alles gezegd hebbende, dient u zich ervan bewust te zijn, dat miljoenen Japanners reeds meer dan 30 jaar dagelijks hun portie geïoniseerd alkalisch/basisch water drinken. De waterionisator is al vele jaren geleden als een medisch instrument (Klasse 2) gecertificeerd door de regering van Japan. Daarnaast hebben testresultaten op veiligheid door het Ministerie van Welzijn in Japan aangetoond dat het water geen schadelijke invloeden op het lichaam. In navolging van Japan hebben de FDA van Korea en de FDA van de USA (op zijn gebied het belangrijkste en meest invloedrijke instituut ter wereld) de ionisatoren nu ook aangemerkt als een medisch apparaat Klasse 2. |
Waar kan ik het zure/acide geïoniseerde water voor gebruiken?
|
Zuur/acide geïoniseerd water doodt bacteriën en is een adstringent (adstringentia worden in de medische wereld gebruikt om het verlies van bloed, slijm of andere lichaamsvloeistoffen tegen te gaan). Hierdoor wordt het reeds veel gebruikt als goedkoop en zeer effectief ontsmettingsmiddel (i.p.v. chemische reinigingsmiddelen dus) in: kinderdagverblijven, operatiekamers, plaatsen waar voedsel wordt bereid, bij kwekers in de kastuinbouw, bloemisten, ziekenhuizen, etc. Ook thuis vormt het een uitstekend reinigings- en sterilisatiemiddel, met toepassingen in de keuken, voor haar- en huidverzorging, spoelen van de mond bij aften of tandvleesproblemen, ter verlenging van de levensduur van bloemen, het bevorderen van de groei van planten en vele andere toepassingen.
|
Hoe betrouwbaar zijn uw ionisatoren? |
Onze waterionisatoren zijn gebouwd om lang mee te gaan. Onze fabrikanten/leveranciers produceren reeds meer dan 15-30 jaar waterionisatoren, langer dan de meeste andere fabrikanten in Korea of Japan. De hoogwaardige kwaliteit en de redelijke prijsstelling hebben onze ionisatoren gemaakt tot de leiders in de Europese markt. Daarnaast is onze inbreng, met een uitstekende support en bereikbaarheid zeer belangrijk. Wij repareren ionisatoren voor eigen klanten en veel ons onbekende gebruikers waar geen lokale ondersteuning bestaat. Een niet onbelangrijk aspect voor de bescherming/ duurzaamheid van uw investering. Onze ionisatoren hebben een minder dan 1% uitvalspercentage, het laagste in de industrie. De platina gecoate titanium elektroden die het hart vormen van de ionisatoren, zijn gebouwd om minstens 20 jaar te blijven functioneren . De fabrieken zijn ISO9001 gecertificeerd. |
Werkt een ionisator als er sprake is van hard water? Hoe voorkom ik aanslag?
|
Als u in een gebied met hard (sterk kalkhoudend) water woont, weet u dat het moeilijker is om zeepschuim te vormen tijdens het douchen of het uitvoeren van gewone huishoudelijke klusjes zoals afwassen. Misschien merk je af en toe minerale afzettingen na het koken in pannen, of ringen van onoplosbare zeepresten in je badkuip. Dit zijn geen tekenen van slechte huishouding, maar eerder tekenen van hard water uit de waterleiding. Hard water is water dat een grote hoeveelheid van calcium en/of magnesium minerale ionen bevat, vaak in de vorm van carbonaat. Deze ionen vormen geen bedreiging voor de gezondheid, maar ze kunnen onderdeel zijn van reacties die onoplosbare minerale afzettingen achter laten. Deze water-minerale-afzettingen, wordt in de volksmond gewoon kalkaanslag genoemd. Deze aanslag kan leidingen verstoppen of bijvoorbeeld een laag vormen op warmtewisselaars, zodat er steeds meer energie nodig is om te verwarmen of te koelen en kan daardoor de exploitatiekosten sterk verhogen en de levensduur van diverse apparatuur/machines sterk verlagen. Het vormt een solide omhulsel aan de binnenkant van koffie- en theepotten, en verstopt vernielt boilers. Zeer zacht water (is normaal zeer zuur) zal metalen buizen aantasten (oxidate), waardoor verhoogde niveaus van cadmium, koper, lood of zink in het water terechtkomen.
Echter, het wordt niet aanbevolen om een ionisator zonder voorzorgen te installeren in gebieden met water dat de volgende kwaliteiten heeft:
Waar water een hardheid heeft van:
|
Wat zijn zure afvalstoffen?
|
Elke levende cel in ons lichaam creëert afvalproducten. De voedingsstoffen uit onze voeding worden aangeleverd bij elke cel en deze verbranden met zuurstof om ons de energie te geven om te leven. De verbrande voedingsstoffen zijn de afvalproducten. Of je nu het beste voedsel of het slechtste eet, alle voeding genereert afvalproducten. De indicatie goed of slecht voedsel is daarbij gebaseerd op de hoeveelheid zure afvalstoffen die ze produceren. Ons lichaam zal dit afval lozen via de urine en zweet. In principe zijn alle afvalstoffen zuur; dat is de reden waarom onze huid en urine (meestal) een lage pH-niveau hebben. Het probleem is echter dat ons lichaam zich niet ontdoet van de volle 100% van afvalstoffen die het produceert. Onze levensstijl, zoals het gebrek aan rust, het soort voedsel dat we eten/drinken en onze omgeving (de lucht die wij inademen) verhogen de productie van deze afvalstoffen, maar helpt ons niet ze volledig te elimineren. De overgrote meerderheid van de westerlingen eten te veel vlees, gefrituurd voedsel of snoep en drinken te veel frisdranken of alcoholhoudende dranken die alle zouten in het lichaam opbouwen, net zoals stress en blootstelling aan milieuverontreinigende stoffen dat doen. Wat gebeurt er met de niet afgevoerde zure afvalstoffen? Ze verzamelen zich in ons lichaam in de vorm van cholesterol, vetzuren, nierstenen, etc. De toestand van het lichaam bij opeen- stapeling van veel niet afgevoerde zure afvalstoffen wordt “acidose” genoemd. Deze toestand versnelt de degeneratie van cellen, weefsels en van het lichaam als geheel. Het versnelt het verouderingsproces. Het drinken van geïoniseerd alkalisch/basisch water maakt het makkelijker voor het lichaam zich te ontdoen van deze zure afvalstoffen. Net als de ophoping van zure afvalstoffen het verouderingsproces versnelt, vertraagt de vermindering van zure afvalstoffen het verouderings- proces en kan dit proces – volgens diverse wetenschappers – zelfs doen omkeren. Geïoniseerd alkalisch/basisch water is geen medicijn ter behandeling of genezing van een ziekte, maar als het regelmatig wordt gedronken, vermindert dit water de zure afvalstoffen in het lichaam, resulterende in een natuurlijke verbetering van de gezondheid van ons lichaam
|
Waarom zou ik chloor uit mijn drink- en badwater willen verwijderen?
|
De meeste mensen denken eigenlijk nooit na over de gevaren van chloor in ons water. Tenslotte stellen de meeste van onze beleidsmakers dat gechloreerd drinkwater volkomen veilig is voor menselijke consumptie, nietwaar? Talrijke wetenschappelijke studies rapporteren echter dat gechloreerd kraanwater irriterend is voor onze huid en kan worden geassocieerd met huiduitslag zoals eczeem. Voorts bevat gechloreerd water chemische verbindingen genaamd trihalomethanen die kankerverwekkend zijn. Deze chemicaliën, ook wel organochloren genoemd, worden niet goed afgebroken en worden gewoonlijk opgeslagen in het vetweefsel van het lichaam (bv. borst of andere vette gebieden, moedermelk, bloed en sperma). Organochloren kunnen mutaties veroorzaken door het veranderen van DNA, onderdrukken verder het immuunsysteem en belemmeren het natuurlijke proces van de celgroei. Vastgesteld is voorts, dat chloor astma verergert. Verschillende studies koppelen ook chloor en gechloreerde bijproducten aan de vastgestelde toename van patiënten met blaas-, borst- en darmkanker en kwaadaardige melanomen. Een studie linkt zelfs het gebruik van gechloreerde leidingwater aan aangeboren hartafwijkingen. Het filteren van chloor uit uw leidingwater uit kraan en douche zou ook mogelijk problemen met het immuunsysteem kunnen genezen of minimaliseren.
|
Wat is een pH-speekseltest?
|
In een gezonde toestand moet onze speeksel alkalisch/basisch zijn. Echter, een grote meerderheid van de Noord-Amerikanen en Europeanen zijn in een zure toestand, en dit kan simpel door een test worden aangetoond. Bij deze eenvoudige test worden speciale pH-teststrips of een speciaal pH-testpapier (lakmoespapier) gebruikt waarmee de zuurgraad/alkaliniteit van speeksel kan worden gemeten onder zorgvuldig gecontroleerde omstandigheden. Dit kan u een vrij goed, algemeen beeld geven van de zuurgraad van uw speeksel. Zuur speeksel kan duiden op een zure toestand van het lichaam en op een aanwezige aandoening of ziekte.
|
Wat is normaliter de leveringstermijn?
|
Meestal zijn alle producten op voorraad, dus levering kan bijna direct (binnen 24 uur). Bij een levering en een door ons uit te voeren installatie, is er echter sprake van overleg tussen klant en koerierdienst over de af te spreken lever- en installatiedag.
|
Hoe krijg ik ondersteuning voor, tijdens of na de aankoop?
|
Installatie kunt u of door ons laten verrichten of in eigen beheer. In eigen beheer betekent dat u dan aangewezen bent op telefonische ondersteuning. Verdere technische ondersteuning is afhankelijk van diverse zaken zoals garantie en probleem, maar wij reageren altijd binnen 24 uur voor het maken van een afspraak ter afhandeling van de klacht.
|
Kan ik een ionisator aansluiten op mijn waterontharder (zout softener)?
|
Het is niet aan te raden om water te drinken uit een waterontharder noch om een verbinding daarmee te maken met een ionisator. Waterontharders gebruiken zout, en het residu in uw drinkwater zal bij ionisatie ervoor zorgen dat het water naar chloor gaat smaken. Zout+ water+ ionisatie geeft sodiumhypochloriet.
|
Hoe werkt een water ionisator?
|
U kunt uw ionisator in de regel rechtstreeks aansluiten op uw drinkwaterkraan (behalve bij sommige designkranen) of wasmachineaansluiting. Een tweede mogelijkheid is om de ionisator onder het aanrecht te plaatsen; daarvoor bestaan enkele specifieke ionisatoren, die met een aparte kraan worden geleverd. Het enige dat u van deze ionisatoren ziet is de kraan waaruit het water wordt getapt. Uw ionisator behandelt het water in twee stappen: Positief geladen ionen verzamelen zich aan de negatieve elektrode en vormen water dat oxidatie vermindert/ vertraagt. Dit water bundelt de alkalische/basische mineralen, zoals calcium, magnesium en kalium, uit het water. Dit alkalisch/basisch geïoniseerde water is bedoeld voor drinken en koken. Negatief geladen ionen verzamelen zich aan de positieve elektrode en vormen oxiderend water, dat bestaat uit zure/acide mineralen zoals nitraten, sulfiden, chloriden en fluoriden. Dit zure/acide geïoniseerde water heeft een groot aantal toepassingen zoals voor huidverzorging, mond spoelen bij aften en/of tandvleesproblemen, schoonmaken, planten, snijbloemen e.d. Een serie van pH-instellingen van neutraal tot zeer alkalisch/basisch of zeer zuur/acide is verkrijgbaar middels een druk op de knop. De elektroden worden automatisch gereinigd. De eerste stap is het uitfilteren van geuren, smaken, fluor, niet-organisch en organisch afval, en bacteriën of andere bio-vervuiling. De meeste filters bereiken dit door het gebruik van een getrapte actief koolfilter met toermalijn en koraal calcium. Vervolgens wordt een kleine elektrische lading op het water losgelaten door de platina beklede titanium elektroden. De elektrolyse vindt plaats in een gepatenteerde kamer die ontworpen is om het water te scheiden in twee stromen van geïoniseerd water.
|